• home
 • video
 • pas verschenen

  Martin: "Tijdrijden tegen Cancellara"

  Tony Martin: "Ik kijk angstvallig uit naar het weer van de komende dagen."

  Tony Martin is de titelverdediger in de Ronde van België. De chronospecialist kijkt uit naar het duel met Fabian Cancellara. "Dat is lang geleden", zegt de Duitser. "Ik leg mezelf niet te veel druk op", vertelt Cancellara.

  Omega Pharma-Quick Step brengt naast Tom Boonen ook titelverdediger Tony Martin aan de start van de Ronde van België.

  "Ik ga mijn uiterste best doen om opnieuw te winnen", zegt de Duitser. "Het parcours is wel lastiger, maar dat baart me minder zorgen."

  "Ik kijk wel angstvallig uit naar het weer van de komende dagen en hoop maar dat mijn deelname aan de Tour de France hier niet om zeep wordt geholpen."

  "En ik kijk uit naar het tijdritduel met Cancellara. Het is al een poosje geleden dat we tegen elkaar uitkwamen", zegt de regerende wereldkampioen tijdrijden.

  Cancellara: "Ploeg helpen"

  Fabian Cancellara (RadioShack) is na een rustpauze na de klassiekers weer te bewonderen op onze wegen.

  "Het is wel leuk om de collega's zoals Boonen en Gilbert opnieuw tegen te komen."

  "Waarom ik de Ronde van België rijd? Normaal reed ik de Giro, maar daar was ik niet klaar voor. Ik was zo lang uithuizig en moest thuis de batterijen opladen. Voor de Ronde van Californië paste ik omdat de conditie niet goed was."

  "Daarom leg ik mezelf ook niet te veel druk op voor deze ronde. Ik ga vooral proberen het team te helpen wanneer dat nodig is", zegt de Zwitser.