• home
 • video
 • pas verschenen

  Kortrijk: "Een fusie? Geen commentaar"

  Joseph Allijns blijft op de vlakte over de toekomst van Kortrijk.

  In zijn reactie op de geruchten over een verhuis naar Antwerpen liet Zulte Waregem-CEO Patrick Decuyper zich ontvallen dat hij een groot project in Zuid-West-Vlaanderen wil opzetten. Dat kan bijna niet zonder een fusie met KV Kortrijk. Sporza sprak met Kortrijk-voorzitter Joseph Allijns.

  "Het officiële standpunt van KVK over een fusie is kort en krachtig: "Geen commentaar". Een fusie heeft nog nooit op de agenda gestaan en is, denk ik, niet aan de orde bij KV Kortrijk. Het zijn onze aandeelhouders die over onze toekomst beslissen", zegt Allijns.

  Bij Kortrijk heeft Vincent Degryse 80 procent van de aandelen in handen. "Of hij die zou willen verkopen? Daar moei ik me niet mee, maar iedereen weet dat aandelen van nature overdraagbaar zijn."

  Allijns laat een ballonnetje op over een nieuw stadion. "Het terrein is beschikbaar op het grondgebied van Kortrijk. Het ligt aan een afrit van de snelweg en is heel goed bereikbaar."