• home
 • video
 • pas verschenen

  Jakovenko tekent voor 3 jaar bij Fiorentina

  Jakovenko zal volgend seizoen in Italië te bewonderen zijn.

  Oleksandr (Sasja) Jakovenko verlaat Anderlecht en beproeft zijn geluk in de Serie A, bij Fiorentina. Milan Jovanovic leek ook weg, maar gaat toch eerst praten met het paars-witte bestuur.

  Jakovenko was al een poosje in beeld bij Fiorentina en dat kondigde de komst van de 25-jarige spits nu ook officieel aan. Fiorentina, dat vierde werd in de Serie A en net naar de CL-plekken greep, legt de Oekraïense spits voor drie jaar vast.

  Jakovenko (25) stond sinds 2008 onder contract bij Anderlecht. Hij werd nooit een grote vedette in het Astridpark en werd uitgeleend aan Westerlo en OHL.

  Dit jaar kwam hij onder John van den Brom wel regelmatig het veld op, hij werd vooral als "supersub" uitgespeeld.Omdat Jakovenko einde contract was, krijgt Anderlecht geen transfervergoeding.

  "Jovanovic praat eerst met Anderlecht"

  Naast Jakovenko leek ook Milan Jovanovic woensdag op weg naar de uitgang bij Anderlecht. Hij zou naar Olympiakos verhuizen, maar die zaak is zeker nog niet beklonken.

  Anderlecht beloofde Jovanovic een contract van een jaar als het kampioen zou worden en meldde via Twitter: "Milan Jovanovic neemt nu enkele dagen rust en zal dan, zoals afgesproken, eerst om de tafel zitten met de directie van Anderlecht om over zijn toekomst te onderhandelen."