• home
 • video
 • pas verschenen

  Greipel: "Ga meteen voor de overwinning"

  André Greipel: "Vandaag sprinten, de volgende dagen help ik Jürgen Roelandts."

  Lotto-Belisol wil meteen toeslaan in de eerste etappe van de Ronde van België. Het team zet in Knokke-Heist zijn sprinttrein op de rails voor André Greipel.

  De Ronde van België heeft ronkende namen als Tom Boonen, Philippe Gilbert en Fabian Cancellara aan de start. André Greipel en Jürgen Roelandts (foto) zijn de komende dagen de speerpunten van Lotto-Belisol.

  "Het is belangrijk om opnieuw samen te rijden met de jongens uit mijn trein", zegt Greipel. "In de eerste rit ga ik voor de overwinning. Ik verwacht een hectische finale, maar ik heb de beste renners rondom mij."

  "In de andere ritten zal ik zeker Roelandts steunen waar mogelijk. Jürgen heeft bewezen dat hij goed is op kleine klimmetjes, dus het parcours hier ligt hem. Eventueel kan ik de tussensprints aantrekken om zo bonificatieseconden op te rapen."

  "Voor het klassement is het afwachten wat de tijdrit van vrijdag brengt", zegt Roelandts. "Zondag zal de koers uit elkaar gereden worden, maar iemand als Fabian Cancellara zal je er niet afrijden. We zien wel waar het schip strandt."

  Kijk naar de Ronde van België én de Giro op Sporza

  Sporza zendt de Ronde van België elke dag uit. Vandaag kunt u vanaf 14u naar het verslag van de eerste rit kijken. Michel Wuyts en Nick Nuyens verzorgen het commentaar op Eén.

  Na de aankomst schakelen we over naar de Giro voor het verslag van de 17e rit. Renaat Schotte en José de Cauwer zijn uw gidsen in Italië.