• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Viel bijna van mijn stoel toen Decuyper het vertelde"

  Dury: "Decuyper klonk zeer overtuigend tegenover mij."

  Patrick Decuyper ontkent dat hij Zulte Waregem wil verplanten. Met zijn succescoach Francky Dury had de gedelegeerd bestuurder van Zulte Waregem zondagavond laat nog een kort gesprek. "Decuyper zei me dat we een grote topclub kunnen uitbouwen in Antwerpen."

  "Vijf minuten voor ik vertrok heeft Decuyper me apart genomen en gevraagd of ik ambitieus ben. Hij legde uit dat we een grote club kunnen uitbouwen in Antwerpen", zegt Dury in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

  "Ik was nuchter, maar viel toch nog bijna van mijn stoel. Ik wist niet hoe ernstig ik dat verhaal moest nemen. Nu ik het opnieuw hoor, schrik ik nog een keer. Zelf ben ik nooit betrokken geweest bij die plannen. Decuyper klonk alvast zeer overtuigend tegenover mij."

  Dury vertrok maandag op vakantie vertrok naar Tenerife en moet alles laten bezinken. Hij ging er op dat moment nog vanuit dat Decuyper Zulte Waregem wilde verplanten in Antwerpen.

  "Ik dacht niet dat alles zo snel zou gaan", zegt de Trainer van het Jaar. "Emotioneel is het moeilijk om mee betrokken te zijn in dit verhaal. Ik moet dit echt verwerken. Van Waregem naar Antwerpen is heel ver! Vooral voor de supporters is dit een kaakslag."

  "Anderzijds is Decuyper een zakenman die de club gekocht heeft. Rationeel kun je zeggen: doe maar. Ik heb er begrip voor dat hij vooruitwil. Ik heb nog een contract voor vier jaar, maar ik heb geen idee hoe het verder moet."