• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zulte Waregem verhuist niet naar Antwerpen"

  Decuyper: "Essevee en Antwerpen zijn verschillende projecten."

  Patrick Decuyper ontkent in alle toonaarden dat hij met Zulte Waregem naar het Kiel in Antwerpen wil verhuizen. "Ik heb wel met Bart De Wever gepraat over Europees voetbal", zegt de gedelegeerd bestuurder. "En we hebben ideeën uitgewisseld over een nieuwe Antwerpse club met Belgisch toptalent."

  De reacties op een artikel in Sport/Voetbalmagazine dat Zulte Waregem de bakermat zou inruilen voor het Antwerpse Kiel weekten enorm veel emoties los, van ongeloof en onbegrip tot grote woede bij de supporters.

  "Maar van dat hele verhuizingsverhaal klopt niets. Eén artikel van zeven regels zet heel het land in rep en roer, terwijl niemand van ons officieel iets gevraagd is", zegt Patrick Decuyper, gedelegeerd bestuurder van Zulte Waregem.

  "Daarom zeg ik klaar en duidelijk: wij verhuizen niet naar Antwerpen. Dat zijn we verplicht aan onze supporters en die verplichting zullen we ook nakomen."

  "Gesproken over Europees voetbal in Antwerpen"

  Zulte Waregem is voor volgend seizoen wel op zoek naar een geschikt stadion voor de voorrondes van de Champions League.

  "In Gent en Brugge kregen we een njet van de politie. Daarom hebben we wat verdergekeken en kwam ik in contact met de stad Antwerpen, de eigenaar van het Olympisch Stadion op het Kiel", vertelt Patrick Decuyper.

  "In dat gesprek zei burgemeester Bart De Wever dat het knap is wat Zulte Waregem presteert en vroeg hij zich af waarom zoiets niet in Antwerpen kan."

  "Meteen rees de vraag of er in Antwerpen een draagvlak is om Belgisch toptalent à la Thorgan Hazard en Junior Malanda te laten doorstromen in een topclub."

  "We hebben ideeën uitgewisseld, meer niet. Zulte Waregem en een nieuwe Antwerpse club zijn twee verschillende projecten."

  "De Wever informeert in bedrijfsleven"

  Volgens Patrick Decuyper is Bart De Wever (foto) intussen een informatieronde begonnen in Antwerpen en omgeving. "En daar heb ik momenteel niks mee te maken", zegt Decuyper.

  "De Wever gaat langs bij industriëlen en het Antwerpse bedrijfsleven om na te gaan of die topclub met een Belgische identiteit in Antwerpen mogelijk is. Ik weet niet hoe ver hij daar mee staat."

  "Er is een gigantisch tumult ontstaan en ik word afgeschilderd als ik-weet-niet-wat. De supporters van Zulte Waregem worden tegen mij opgezet. Ik ben daar zeer ongelukkig mee."

  "Nogmaals: we verhuizen niet en de club Zulte Waregem wordt niet verkocht."