• home
 • video
 • pas verschenen

  Kijk live naar de Ronde van België

  Tony Martin, de winnaar van vorig jaar, is er opnieuw bij.

  Woensdag begint in Lochristi de Baloise Belgium Tour, zoals de Ronde van België nu officieel heet. Sporza sprak met organisator Rob Discart, onder andere over het mooie deelnemersveld en het parcours.

  Wereldkampioen Philippe Gilbert, Belgisch kampioen Tom Boonen, Fabian Cancellara, titelverdediger Tony Martin en André Greipel, het zijn maar enkele namen van de deelnemers aan de Ronde van België.

  Een sterk en bijzonder mooi deelnemersveld, hoe is de organisatie erin geslaagd dat bijeen te krijgen? "Langs de ene kant is er wat geluk en toeval mee gemoeid", zegt organisator Rob Discart (foto).

  "Maar anderzijds is dat ook een verdienste, want we proberen in de eerste plaats op een goed niveau te organiseren. Ten tweede hebben wij een sterke media-omkadering. En we onderhouden goeie relaties met de ploegleiders."

  Die mix van klassieke renners en toppers van de korte etappewedstrijden vindt in het parcours ook van alles wat terug. "In het begin komen de spurters aan hun trekken, er is het stukje van de Ronde van Vlaanderen en in de laatste ritten zijn de klassementsrenners aan zet."

  Live op Sporza

  De Ronde van België duurt tot zondag en is elke dag live te volgen op Sporza: op één, met tekst én beeld op sporza.be en met flitsen op Radio 1.