• home
 • video
 • pas verschenen

  Gesink baalt in Giro: "De wet van Murphy"

  Kettingproblemen voor Gesink in de finale van de 16e Giro-rit en weg kans.

  Robert Gesink krijgt de prijs van "pechvogel van de dag" in de Giro. Hij hoorde bij de sterksten in de kopgroep, maar in de slotkilometers kreeg de Nederlander van Blanco problemen met zijn ketting en viel hij voorin weg.

  Op 2 kilometer voor de streep in Ivrea liep het mis voor Gesink. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het is toch ongelofelijk dat dit je na 236 kilometer overkomt, zo dicht bij de finish", zegt de nummer 12 in de stand. 

  "Ik wou de rit winnen en voelde me erg goed. Ik ben bijzonder teleurgesteld dat ik niet om de zege heb kunnen strijden."

  "Het moet de wet van Murphy zijn zeker. Zo je kansen verspelen, dat is gewoon balen. Zelfs al heb ik wel laten zien dat ik opnieuw in vorm ben."