• home
 • video
 • pas verschenen

  Gemeente en gewest vieren kampioen Anderlecht

  De kampioenenploeg van Anderlecht werd vandaag gehuldigd in de eigen gemeente en in Brussel. "We zijn Anderlechtenaars en Brusselaars", zegt Anderlecht-preses Roger Vanden Stock. "De slogan is "We are Anderlecht", maar we voelen we ons ook meer Brusselaars met ons trainingscomplex in Neerpede."

  De kans bestaat dat Anderlecht er volgend jaar heel wat anders zal uitzien. Een pak spelers wil/mag vertrekken. "Sommigen vrezen dat we voor een overgangsjaar staan, maar wij mikken altijd op de titel", zegt Vanden Stock.

  "Er is ook nog geen enkele speler weg. Trouwens, als er iemand vertrekt, komt er weer geld in het laatje. Samen met de inkomsten uit de Champions League hebben we voldoende financiële slagkracht om een nieuw team te bouwen."

  "Volgend jaar wordt het vooral uitkijken naar Club Brugge, dat over heel wat middelen blijkt te beschikken, en Genk. Standard lijkt me nog wat een vraagteken."

  "Graag stadionuitbreiding verwezenlijken"

  Niet alleen het team, maar ook het stadiondossier is een prioriteit voor de voorzitter. "Ik zou tijdens mijn voorzitterschap de stadionuitbreiding graag nog verwezenlijken."

  De ambitie van Anderlecht is om een derde ring boven het Vanden Stockstadion te plaatsen. De gemeente gaf in februari een positief advies. "We hopen nu zo snel mogelijk de nodige vergunningen te krijgen."

  Om het EK 2010 naar Brussel te halen moet er een nieuw stadion komen voor de Rode Duivels. Anderlecht wil er ook spelen. "Momenteel worden we niet betrokken bij de besprekingen, maar als er een nieuw stadion komt, lijkt het me logisch dat Anderlecht er ook kan spelen. Steven Martens, de CEO van de bond, zit op dezelfde golflengte. Maar de tijd dringt."