• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Ik vraag bestuur om een inspanning"

  Francky Dury wil graag met Zulte Waregem een Europese campagne afwerken.

  Zulte Waregem-coach Francky Dury heeft een fantastisch seizoen beleefd met zijn groep. Hij hoopt dat het bestuur in de spelers investeert en dat de ploeg erin slaagt om een Europese campagne te beleven.

  "Dit is de beste groep waar ik ooit mee gewerkt heb", zei Dury na de wedstrijd van zondag op Anderlecht. De vraag is: wat zal er met die groep gebeuren? "Ik weet het niet", zegt Dury in de kranten.

  "Ik zou het logisch vinden als er aan enkele spelers getrokken wordt. Ik heb het bestuur enkele weken geleden al gevraagd om extra inspanningen te doen. Aan hen om actie te ondernemen."

  "Wat er de komende weken ook met deze groep gebeurt, ligt niet in mijn handen. Ik wil er sowieso ook nog niet te veel over praten."

  "Goeie Europese campagne zou veel ogen openen"

  Zulte Waregem mag in juli proberen zich via de voorrondes te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. "Je weet nooit wat er allemaal gebeurt. Maar wellicht krijgen we een zware tegenstander", zegt Dury in de kranten.

  "Ik heb ervaring met Gent, toen we op Kiev botsten. We konden ons toen wel plaatsen voor de Europa League. Hopelijk kunnen we met Zulte Waregem iets soortgelijks bereiken. Want een Europese campagne zou de ogen van iedereen hier openen."

  "Of ik er dan bij ben? Ja, zeker? Maar ik ben nu niet met mijn persoonlijke toekomst bezig. Laat mij eerst maar wat bekomen van dit fantastische seizoen. En daarna zien we wel weer."