• home
 • video
 • pas verschenen

  Baeyens: "Moeten voor de eerste plaats gaan"

  Dominique Baeyens gaat uit van de eigen kracht van zijn team.

  Vanaf donderdag strijden de Belgische volleybalmannen, in Kortrijk, in de eerste ronde van de WK-kwalificatie tegen Noord-Ierland, Oostenrijk en Roemenië. Bondscoach Dominique Baeyens wikt en weegt de tegenstanders.

  "Met de kwaliteiten van onze groep en voor onze eigen supporters moeten we voor de eerste plaats gaan", zegt Baeyens op de website van de Europese bond CEV.

  "Met alle respect voor hun spelers en de ploeg: Noord-Ierland mag geen probleem zijn voor ons. Zij zijn de underdog in de groep", zegt Baeyens.

  Oostenrijk en Roemenië worden minder hapklare brokken. "Ik heb recente beelden gezien van Oostenrijk en moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. Het heeft de laatste jaren veel vooruitgang geboekt. Maar met ons thuisvoordeel en de kwaliteit van onze ploeg zouden we in staat moeten zijn om hen te verslaan."

  "Roemenië heeft een heel goeie volleybaltraditie en wordt normaal gezien onze sterkste tegenstander. Maar ze presteren niet op een constant niveau en het is moeilijk om in te schatten hoe ze voor de dag zullen komen."

  België begint donderdag tegen Oostenrijk, geeft zaterdag Roemenië partij en sluit zondag zijn kwalificatietoernooi af tegen Noord-Ierland. De winnaar van het toernooi gaat rechtstreeks naar de derde kwalificatieronde, de nummer twee moet naar de tweede kwalificatieronde.