• home
 • video
 • pas verschenen

  B-staal Georges positief: AG2R schorst zichzelf

  Sylvain Georges test positief op heptaminol, dat kan de bloeddruk verlagen.

  Ook het B-staal van de Franse renner Sylvain Georges heeft een positieve dopingtest opgeleverd. Opnieuw werd er heptaminol in het staal van de AG2R-renner aangetroffen. Georges testte positief na de zevende rit in de Giro. De gevolgen voor zijn team zijn erger: het Franse team houdt zichzelf uit de Dauphiné.

  De Franse bond moet nu een disciplinaire procedure openen tegen Georges, die wellicht enkele maanden aan de kant zal staan. Heptaminol werkt onder meer om de bloeddruk te verlagen.

  Maar ook AG2R deelt in de klappen. Als lid van de MPCC (Beweging voor een Geloofwaardig Wielrennen) houdt het zich aan de afspraak dat een team met twee betrapte renners binnen de twaalf maanden een week niet koerst. Vorig jaar in september liep Steve Houanard tegen de dopinglamp.

  "We staan recht in onze schoenen", zegt een aangeslagen teambaas Vincent Lavenu, die zelf een van de oprichters was van MPCC. "We zetten de dopingstrijd voort en schikken ons naar onze engagementen binnen de MPCC."

  "Al is dit wel een harde klap. De Dauphiné is belangrijk voor ons. Voor het eerst in 22 jaar zijn we er niet bij." De uitvalsbasis van het team ligt juist in de regio waar de voorbereidingskoers op de Tour wordt gereden.

  Het is de eerste keer dat het intern reglement van de MPCC wordt toegepast bij dopingfeiten.