• home
 • video
 • pas verschenen

  Aalstar stunt in eerste duel bij Oostende

  Thompson vindt zijn scorewapen terug op het einde van de partij.

  Oostende is zijn thuisvoordeel in de halve finale van de basketbalplay-offs al kwijtgespeeld. Aalstar won de eerste match in hun best-of-5-reeks met 84-95. Donderdag is de tweede match, in Aalst. "We verdedigden erg zwak", zegt Oostende-coach Gjergja.

  Aalstar zit in de flow, het schakelde in de eerste ronde van de play-offs Antwerp Giants uit. Dat ondervond Oostende, dat als leider na de reguliere competitie vrij was en tien dagen stil lag, meteen.

  De thuisploeg begon wel het best, maar na een eerste quarter vol spektakel was het verschil met Aalstar maar één puntje: 26-25. In de volgende drie quarters was Aalstar telkens de betere.

  Vlak voor de rust gingen de bezoekers - gesteund door luidruchtige fans - op en over de thuisploeg: 47-50. Die voorsprong schommelde van 9 punten tot 1 punt, maar ze gaven hem niet meer uit handen.

  Op het eind van het derde quarter was er even een opstootje na een scheidsrechterlijke beslissing in het nadeel van Aalstar. Het werd 68-69, maar Aalstar liet zich niet uit zijn lood slaan. Dankzij Thompson, die in totaal 28 punten maakte, liep het snel weer uit. Bij Oostende was Lojeski (foto) de enige op topniveau met 32 punten.

  Oostende - Aalstar 84-95 (47-50)

  Quarters: 26-25, 21-25, 22-23, 15-22
  Topschutters Oostende: Lojeski 32, Djordjevic 17, Stojic 13
  Topschutters Aalstar: Thompson 28, Raivio 19, Tofi 16

  Reacties:

  Brad Dean (coach Aalstar): "We zijn in vorm. Maar Oostende is te goed om te denken dat de buit al binnen is. We moeten de voetjes op de grond houden. Jammer genoeg kunnen we hier niet lang van genieten, donderdag is de volgende match. We zijn naar een hoger niveau geklommen als team. Maar we kunnen nog verbeteren, want ik zag vandaag nog veel fouten."

  Dario Gjergja (coach Oostende): "Offensief was het nog oké met 84 punten, maar onze defensie trok op niets. Aalstar won verdiend. We moeten nu donderdag winnen in Aalstar om met een 1-1 aan de volgende thuismatch te beginnen."

  Matt Lojeski (Oostende): "We speelden niet agressief genoeg. Aalstar was goed, maar dat was omdat we dat toelieten. Defensief waren we niet goed."