• home
 • video
 • pas verschenen

  Roma en Inter gestraft na racistische spreekkoren

  De Curva Sud van Roma moet volgend seizoen één wedstrijd leeg blijven.

  Racisme blijft een probleem in de Serie A. Roma moet volgend seizoen zijn eerste thuismatch met een lege spionkop afwerken nadat enkele fans zich zondag misdragen hadden tegen Napoli. Ook Inter krijgt een boete van 50.000 euro wegens racistische gezangen van een deel van zijn aanhang. Italiaans bondscoach Cesare Prandelli is het beu.

  Roma kreeg vorige week al een boete van 50.000 euro nadat enkele supporters van de harde kern Milan-spits Mario Balotelli op de korrel hadden genomen. Zondag tegen Napoli hadden de heethoofden hun lesje blijkbaar niet geleerd. Zelfs na een antiracismecampagne voor de aftrap scandeerden ze ontoelaatbare woorden aan het adres van enkele Napoli-spelers.

  Tijdens Inter-Udinese zong een deel van de thuissupporters dan weer liedjes tegen Balotelli, die op dat moment aartsrivaal Milan met een goal tegen Siena op weg had gezet naar de Champions League.

  "Dit is een ernstig probleem", zegt Cesare Prandelli, de Italiaanse bondscoach. "Een probleem van het hele Italiaanse voetbal. Als we geloofwaardig willen zijn, kunnen we dit niet meer tolereren."

  Mario Balotelli was al vaker het mikpunt. De spits zei van het veld te zullen gaan als het nog eens gebeurt. Prandelli: "Wij zullen dan als eerste op het veld gaan en hem omarmen om hem tegen te houden."

  Zowel Roma en Inter zijn vandaag al zwaar gestraft. De Curva Sud van Roma moet volgend seizoen bij de eerste thuismatch leeg blijven. Inter kreeg een boete van 50.000 euro.