• home
 • video
 • pas verschenen

  Gilbert: "Hopelijk is jetlag weg tegen woensdag"

  Gilbert: "Heb altijd last van jetlag"

  Wereldkampioen Philippe Gilbert neemt vanaf woensdag deel aan de Ronde van België. De BMC-renner reed vorige week in de Ronde van Californië, maar kwam vroeger terug om de geboorte van zijn tweede zoontje niet te missen.

  Gilbert kreeg dus net wat langer om te recupereren, maar twijfelt toch of het voldoende zal zijn om zich woensdag helemaal tiptop te voelen.

  "Het zal toch niet makkelijk zijn om voor de start helemaal gerecupereerd te zijn van de jetlag. Ik heb het daar altijd lastig mee. Hopelijk kan ik snel het ritme oppikken in de eerste ritten", zegt Gilbert.

  Gilbert mikt vooral op de vijfde en laatste rit met aankomst in Banneaux. "We rijden door mijn gemeente Aywaille. Ik ken er de wegen als mijn broekzak."