• home
 • video
 • pas verschenen

  Decuyper: "Op lange termijn fusie met Kortrijk"

  Patrick Decuyper zet zijn emoties opzij en denkt aan de toekomst.

  Daags na de gemiste titel in Anderlecht blijft de ontgoocheling bij CEO Patrick Decuyper van Zulte Waregem groter dan de vreugde. "Al zullen we over tien jaar erg content terugblikken." Intussen kijkt Decuyper al ver vooruit.

  "Voor Nieuwjaar was RSCA superieur, maar na Nieuwjaar waren ze een stuk minder en zijn wij er volledig doorgekomen. Puur sportief hadden we kansen", blikt Decuyper terug bij Radio 1.

  "Misschien komt zo'n kans niet gauw meer. Met ons budget moeten alle puzzelstukjes perfect in elkaar passen: goeie trainer, goeie spelers. Dat is niet altijd makkelijk. Dit jaar is dat gelukt, maar het heeft niet mogen zijn. Al zullen we over 10 jaar erg content terugblikken."

  Decuyper heeft het pijnpunt van Zulte Waregem aangehaald: het budget. "We proberen ons budget altijd te verhogen. Maar ik denk dat we in de regio Waregem aan ons maximum zitten. Grote sprongen gaan we niet meer kunnen doen. We hopen al een tijd op de stad Waregem, maar zien daar niet veel beweging. Het blijft voorlopig bij beloften."

  "Wij focussen op een eigen aanpak: we mikken op jonge spelers, die zijn een stuk goedkoper. Als je de goeie kunt vinden en een goeie coach hebt, dan zitten we goed voor de middenmoot of iets hoger. Maar dit seizoen was uniek."

  "Vissen met Kortrijk in dezelfde vijver"

  "Ons budget zonder transfers bedraagt 9 miljoen. Met een betere infrastructuur kunnen we daar 10 of 11 van maken. Maar dat is nog altijd maar een vierde van dat van Club en Anderlecht. Dan is het ook moeilijk om sportief te concurreren."

  Hij ziet maar één mogelijkheid op een stabiele club op de lange termijn: "Een fusie tussen ons en Kortrijk. Maar dat ligt gevoelig bij de supporters en is zeker niet voor volgende week."

  "We liggen op tien kilometer van elkaar, zijn allebei stabiel en vissen in dezelfde vijver voor sponsors en jeugd. Dan is het moeilijk om hogerop te concurreren."

  "En dat zeg ik niet als supporter van Zulte Waregem, maar wel als bestuurder, die op de financiën moet letten."