• home
 • video
 • pas verschenen

  Volleyballers knokken zich opnieuw voorbij Turkije

  Sam Deroo valt het Turkse blok aan.

  In zijn voorbereiding op de WK- en EK-kwalificatiewedstrijden heeft België zondag opnieuw zijn oefeninterland gewonnen in Turkije. De nationale vrouwenploeg klopte in Kortrijk voor de derde keer een verjongd Nederland.

  Mannen

  Turkije - België 2-3

  setstanden: 21-15, 25-23, 23-25, 25-18, 15-17

  België: Klinkenberg, Deroo, Depestele, Van de Voorde, Coolman, Van Walle en libero Dejonckheere. Kwamen in: Verschueren, Van den Dries, Claes en Tuerlinckx.

  De Belgische mannenploeg won ook zaterdag al van Turkije met 2-3. Eind mei speelt België drie WK-kwalificatiewedstrijden: tegen Oostenrijk, Roemenië en Noord-Ierland. In juni probeert het team zich te kwalificeren voor het EK in september. België speelt barrages tegen Griekenland.

  Vrouwen

  België - Nederland 3-0

  setstanden: 25-15, 25-21, 25-13 (extra set: 23-25)

  België: Dirickx, Leys, Vandesteende, Heyrman, Rousseaux, Aelbrecht en libero Courtois. Kwamen in: Van de Vyver, Biebauw, Horemans, Coolman en Gillis

  Ook vrijdag en zaterdag wonnen de vrouwen al met 3-0 van een verjongd Nederland. Woensdag vertrekken de volleybalvrouwen naar Slovakije voor drie bijkomende oefeninterlands. België bereidt zich voor op de WK-kwalificatieduels, eind mei in Kortrijk.