• home
 • video
 • pas verschenen

  Cercle neemt resoluut de leiding in de eindronde

  Cercle Brugge zet een tweede stap in de richting van het behoud.

  Cercle Brugge heeft zich goed hersteld van de nederlaag in de bekerfinale. Het won ook zijn tweede match in de eindronde: 1-0 tegen Westerlo. Moeskroen-Péruwelz geeft de strijd nog niet op, want het won met 1-2 bij Woluwe. Cercle blijft alleen leider met drie punten meer dan Moeskroen. Westerlo en Woluwe blijven achter met één punt.

  Cercle Brugge - Westerlo 1-0

  Cercle leek niet aangeslagen na zijn nederlaag op de Heizel tegen RC Genk. Coach Staelens begon met dezelfde ploeg als donderdag en zag dat de eerste kans voor Carvalho was.

  Het Westerlo van ex-Cercle trainer Van Wijk reageerde snel met mogelijkheden voor Goor en Owusu. Na de uitsluiting van Molenberghs domineerde Cercle, maar wel zonder doelpunten.

  In de tweede helft kwam Cercle dan toch op voorsprong. Na een knappe vrije actie van D'Haene werkte Schuermans de bal in zijn eigen doel.

  Westerlo kreeg nog een kans op de gelijkmaker toen de thuisverdediging de bal niet weg kreeg, maar Wilmet trapte naast. Cercle begint dus met een zes op zes en zet Westerlo al op vijf punten.

  Staelens: "Bloed, zweet en tranen"

  Lorenzo Staelens blijft het goed doen als trainer van Cercle Brugge. "Dit stond in het rood in onze agenda. Het heeft wel bloed, zweet en tranen gekost om te winnen", zegt Staelens.

  "Mijn spelers waren moe na de bekerfinale. Ze speelden te traag en ze namen niet altijd de goede beslissing."

  "We staan aan de leiding en dat moeten we zo houden. Donderdag thuis tegen Woluwe is het weer belangrijk."

  Van Wijk: "Het was flagrant wat refs deden"

  Trainer Dennis van Wijk werd naar Westerlo gehaald om de eindronde te winnen. De Nederlander begon met een één op zes aan zijn opdracht. "De scheidsrechters hebben een bepalende rol gespeeld", zegt Van Wijk aan Sporza.

  "Ik vond onze rode kaart onterecht. Zulke beslissingen bepalen de toekomst van clubs. Het is heel vervelend om zo te verliezen. Het was echt flagrant wat ze deden en toch komen ze hiermee weg. Ongelooflijk."

  "Het is extra pijnlijk omdat we met Goor, Owusu en Wilmet ook de beste kansen kregen. Cercle had maar één echte kans."

  "We moeten nu vier keer winnen om nog een kans te maken. Ik denk dat Cercle genoeg maturiteit heeft om dit af te maken, maar wij blijven alles geven tot het mathematisch niet meer zou kunnen."

  WS Woluwe - Moeskroen-Péruwelz 1-2

  Na het gelijkspel van Woluwe en het gelijkspel van Moeskroen-Péruwelz moesten de twee ploegen winnen als ze nog naar eerste wilden. De schaars opgekomen fans zagen Bova snel voor de 0-1 zorgen.

  Net als vorige week in Westerlo toonde Woluwe weer karakter. Net voor de rust kregen de Brusselaars hun beloning met een strafschop. Yagan faalde niet.

  Ook in de tweede helft leek Woluwe vlot de evenknie van de bezoekers te zullen blijven, maar Ruiz maakte de 1-2 met een knappe vrije trap.

  Woluwe bleef strijden, maar de zege en de punten gingen mee naar Henegouwen.