• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona-coach: "Gaan voor de 100 punten"

  De supporters van Barcelona hebben vannacht een feestje gebouwd.

  Barcelona heeft zijn 22e landstitel beet. Coach Tito Vilanova stelt zich een nieuw doel: de laatste vier wedstrijden winnen en het kampioenschap met 100 punten beëindigen. Real-coach José Mourinho feliciteert Barcelona met de titel.

  Barcelona hoefde niet te spelen om zijn 22e titel binnen te halen. Puntenverlies van Real Madrid bij Espanyol (1-1) was voldoende.

  Barcelona heeft nog een doel voor ogen: als het zijn vier laatste wedstrijden wint, evenaart de club het record van Real. De aartsrivaal uit Madrid won vorig jaar het kampioenschap met 100 punten.

  "De titel  was ons grootste doel dit seizoen", vertelt Barcelona-coach Tito Vilanova (foto). "Nu proberen we die 100 punten te halen. Zonder midweekvoetbal kan dat ons lukken."

  Eerste opdracht voor Barcelona is winnen bij het Atletico Madrid van Thibaut Courtois. Vanavond krijgt de Rode Duivel de kersverse kampioen over de vloer.

  Mourinho: "Felicitaties voor Barcelona"

  José Mourinho toonde zich een sportieve verliezer. "Het is niet meer dan logisch om de kampioen te feliciteren", zei de coach van Real Madrid op zijn manier na het 1-1-gelijkspel tegen Espanyol.

  "Vorig seizoen wonnen wij en hadden we het over een mooie campagne. Nu moeten we de prestatie van Barcelona waarderen."

  Alonso: "Seizoen slecht begonnen"

  Xabi Alonso weet waar het dit seizoen fout liep voor Real. "We speelden niet goed aan het begin van het seizoen, waardoor we aan het einde een te grote achterstand hadden opgelopen. Dat viel niet meer in te halen", zei de Spaanse verdediger.

  "We focussen ons nu op de Spaanse beker. We willen het seizoen met een prijs afsluiten." Vrijdag speelt Real de finale van de Copa del Rey tegen Atletico Madrid.