• home
 • video
 • pas verschenen

  Alonso wint de Grote Prijs in eigen land

  Fernando Alonso wint de vijfde GP van het seizoen.

  Fernando Alonso (Ferrari) heeft voor het eerst sinds 2006 de Grote Prijs van Spanje gewonnen. De Spanjaard hield voor eigen publiek Kimi Räikkönen af.

  Alonso begon vanaf de vijfde plaats, maar stuurde zijn Ferrari bij de start meteen naar de derde plaats. Vanaf die positie zette hij Vettel en polesitter Rosberg onder druk. Het duurde niet lang of Alonso nam de kop. Hij reed naar zijn tweede zege in zijn thuisrace.

  Wereldkampioen Vettel lag na de start op de tweede plaats, maar na een knap inhaalmanoeuvre van Räikkönen viel hij terug. Vettel finishte uiteindelijk als vierde.

  De Duitser blijft wel leider in het WK. Met 89 punten heeft hij nog een kleine bonus op eerste achtervolger Räikkönen (85).

  Alonso: "Auto om voor de titel te strijden"

  "Dit is een emotionele zege voor mij", zegt Alonso over zijn zege in Spanje. "Ik heb de steun van het publiek gevoeld. Hier mag het niet stoppen. De vorige races hebben we met ups-and-downs gereden, maar nu hebben we de auto om met de andere topteams voor de titel te strijden."

  Kimi Räikkönen (tweede): "Ik probeer elke race het onderste uit de kan te halen. We blijven werken. Het gebrek aan aandacht doet me niets. Ik race."

  Felipe Massa (derde): "Na de kwalificaties was ik wat ontgoocheld (hij startte vanop de negende plaats, red.), maar de race was erg goed voor ons. We reden erg agressief."