• home
 • video
 • pas verschenen

  Toptijden voor Timmers, Buys en co

  Pieter Timmers (op archieffoto) heeft nu het Belgisch record op de 200 meter vrije slag in handen.

  Op de Diamond Speedo Race in het Wezenbergbad van Antwerpen zijn enkele Belgische records gesneuveld. Pieter Timmers, Glenn Surgeloose, Dieter Dekoninck, Kimberly Buys en François Heersbrandt verzekerden zich ook van WK-deelname.

  Buys (foto) zwom tot twee keer toe een Belgisch record op de 50 meter rugslag. Ze won de vijfde reeks in 29"10 en was daarmee zes honderdste seconde sneller dan haar 29"16 in hetzelfde Wezenbergbad vier maanden geleden. In de finale later op de dag deed ze zelfs nog een honderdste beter: 29"09 dus.

  Buys bleef wel 26 honderdste seconde boven de WK-limiet voor Barcelona. Op de 50 meter vlinder is Buys wel al verzekerd van deelname aan het WK.

  François Heersbrandt zwom de WK-limiet op de 50 meter vlinder. Hij won de zesde en laatste reeks in 23"76 en bleef twee tiende seconde onder de gevraagde tijd. Heersbrandt is nog maar 18 honderdste seconde verwijderd van het nationale record van Yoris Grandjean.

  Pijlsnelle mannen op 200 meter vrije slag

  Later op de dag zwommen Pieter Timmers, Glenn Surgeloose (foto) en Dieter Dekoninck pijlsnel op de 200 meter vrije slag. Alledrie bleven ze onder het Belgisch record én plaatsten zich voor het WK in Barcelona.

  Timmers liet de snelste tijd en dus het nieuwe Belgische record optekenen, 1'48"05. Dat is 24 honderdste seconde sneller dan Glenn Surgeloose in augustus 2010. Surgeloose werd tweede met 1'48"09, Dekoninck was derde met 1'48"28.

  Wellicht vormen Timmers, Surgeloose en Dekoninck in Barcelona ook de Belgische estafetteploeg, aangevuld met Emmanuel Vanluchene, die vandaag vierde werd in 1'48"53. Daarmee was hij wel 11 honderdste seconde te traag voor individuele deelname aan het WK.