• home
 • video
 • pas verschenen

  Proto: "Wij hebben fysiek geen probleem"

  Silvio Proto kan al voor de vijfde keer kampioen worden met Anderlecht.

  Anderlecht kan zondag tegen Genk een flinke stap zetten richting zijn 32e landstitel. Volgens doelman en sterkhouder Silvio Proto is dat onder meer te danken aan de fysieke sterkte van paars-wit. "Dit seizoen zijn wij fysiek de sterkste", zegt de 29-jarige Proto.

  Anderlecht kreeg na de belabberde start in Play-off I bakken kritiek over zich heen. Ook de verdediging bleef niet gespaard. "Ik maakte me meer zorgen over de aanval dan over de verdediging", pareert Proto in Het Laatste Nieuws.

  "Vanaf de tweede speeldag hadden we de beste defensie van de play-offs, geen enkele verdediging kreeg minder goals tegen. Er werden wel enkele kleine foutjes gemaakt, maar het was ook niet gemakkelijk spelen onder de enorme druk."

  Volgens criticasters kampte Anderlecht met een fysiek probleem. Ook dat is volgens Proto volledig uit de lucht gegrepen. "Het klopt niet dat wij fysiek niet top zijn. Dat is de verdienste van onze coach. Zijn training zit altijd vol competitie en dan train je met plezier. Ik denk dat we dit seizoen zelfs fysiek de sterkste zijn."

  Over zijn toekomst bij Anderlecht blijft Proto voorzichtig. "Als er een transfer komt, dan is dat goed. Maar dit is niet het moment om daarover te spreken. We moeten ons eerst volledig focussen op de titel", aldus Proto.