• home
 • video
 • pas verschenen

  Porto ruikt titel na late zege tegen Benfica

  Porto laat Benfica achter met veel ellende.

  Porto heeft Benfica met een grote kater opgezadeld. Op de voorlaatste speeldag won Porto met 2-1 van Benfica. Het beslissende doelpunt viel in de extra tijd. Door de zege wipt Porto over zijn rivaal naar de eerste plaats. Steven Defour viel in bij Porto.

  Benfica begon aan de topper met een punt meer dan Porto. Na de 0-1 van Lima leek de 33e titel te wenken voor Benfica. Daar veranderde de 1-1 na een eigen doelpunt van Maxi Pereira niks aan.

  Porto gooide Steven Defour in de strijd in de 73e minuut, maar leek zijn tanden stuk te bijten. In de extra tijd ging Benfica van de hemel naar de hel. Invaller Kelvin trapte met een laag schot de 2-1 binnen voor Porto. Heel Benfica zakte aangeslagen in elkaar.

  Door de late zege wipt Porto naar de leiding. Het heeft één punt meer dan Benfica en speelt op de laatste speeldag tegen Paços Fereira, dat al zeker is van de derde plaats.

  Benfica moet alle moed bij elkaar zien te rapen voor de finale van de Europa League tegen Chelsea en moet dan hopen op een klein mirakel op de slotspeeldag.