• home
 • video
 • pas verschenen

  Monaco dwingt alvast sportieve promotie af

  Monaco viert na een late goal.

  Monaco heeft zich verzekerd van de promotie naar eerste klasse in Frankrijk. Dankzij een goal in de extra tijd van Ibrahima Touré won Monaco met 0-1 bij Nîmes en kan het niet meer uit de top 3 vallen.

  Monaco moest wel zwoegen voor de zege. Zo miste de Belg Yannick Ferreira Carrasco een penalty. Ferreira Carrasco, Nabil Dirar (ex-Club Brugge en ex-Westerlo) en Gary Kagelmacher (ex-Beerschot) speelden de hele match.

  Monaco zakte in 2011 naar de tweede klasse. Vorig seizoen speelde het een  slechte eerste ronde en greep het naast de promotie. Sinds de komst van een rijke geldschieter uit Rusland en coach Claudio Ranieri draait het weer vlot bij Monaco.

  Het is wel nog niet helemaal zeker of het volgend seizoen effectief weer in eerste klasse zal spelen, want de club is verwikkeld in een juridische strijd met de Franse bond. Die eist dat Monaco zijn hoofdzetel in Frankrijk vestigt. Dat zou de club uit het belastingparadijs veel geld kosten.