• home
 • video
 • pas verschenen

  An-Sophie Mestach speelt opnieuw een finale in Japan

  "Ik zie voor Mestach een carrière à la Flipkens weggelegd."

  An-Sophie Mestach blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. Onze 19-jarige landgenote heeft zich nu ook geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi in Fukuoka. Zondag kan ze haar derde ITF op haar palmares zetten en zou ze in twee weken op de WTA-lijst een sprong maken van zo'n 100 plaatsen.

  Mestach rekende in de halve finale van het grastoernooi in Fukuoka af met de Japanse Junri Namigata (WTA-236). Het werd 6-4 en 6-0 voor de nummer 248 van de wereld. In de finale wacht de Tunesische Ons Jabeur (WTA-255).

  Mestach is al twaalf wedstrijden op een rij ongeslagen in Japan. Vorige week won ze de ITF van Gifu op hardcourt. Ook dat was een toernooi gedoteerd met 50.000 dollar. Ze moest er het kwalificatietoernooi spelen en klopte er onder meer Kimiko Date-Krumm.

  "Mestach heeft in haar loopbaan al brute pech gehad", zegt tenniscommentator Dirk Gerlo. "Ze heeft een tijdje gesukkeld met polsproblemen, ook daarna was er altijd wel iets."

  "Haar sterkste punt? Mestach is een ongelofelijke knokker. Zo haalt ze zeer veel ballen terug."

  "Ik zie voor Mestach een carrière weggelegd à la Flipkens. Onderschat deze toernooien trouwens niet. Er zijn deftige spelers bij, zie een Kimiko Date."

  Coach: "Maakt veel punten met haar forehand"

  Sporza belde ook met Carl Van Cappellen, de coach van Mestach. Die vertelt onder meer dat ze volgende week nog een ITF-toernooi in Japan speelt, ook gedoteerd met 50.000 dollar. "Daarna is het de bedoeling dat An-Sophie de voorrondes van Wimbledon speelt", zegt Van Cappellen.

  "Ze heeft bijna anderhalf jaar zo goed als niet getennist door de problemen met haar pols. Maar mentaal is ze heel sterk geworden. Tennistechnisch legt ze heel gevarieerd tennis op de mat. Veel van haar punten maakt ze met haar forehand."

  De tegenstandster van Mestach in de finale van Fukuoka, Ons Jabeur, heeft net als Mestach al een grandslamtoernooi gewonnen bij de junioren. In 2010 won ze Roland Garros. Een jaar later won Mestach de Australian Open bij de junioren.