• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck verlengt: "Altijd beter doen met KVK"

  Hein Vanhaezebrouck heeft het naar zijn zin in Kortrijk.

  Hein Vanhaezebrouck en KV Kortrijk gaan nog een tijdje voort met mekaar. De 49-jarige coach heeft zijn contract met drie seizoenen verlengd bij de eersteklasser. "Ik krijg weer zeggenschap in de transfers", zegt hij. Vanhaezebrouck is al sinds 2006 coach van Kortrijk, op een kort uitje bij Racing Genk na.

  De onderhandelingen tussen Hein Vanhaezebrouck en Kortrijk sleepten al weken aan, maar de club meldt nu met trots dat beide partijen een overeenkomst vonden.

  Vanhaezebrouck zette zijn krabbel tot de zomer van 2016. Als hij zijn contract uitdoet, zal hij tien jaar aan de slag zijn bij KVK.

  "Zowel Kortrijk als Hein zelf zijn heel gelukkig dat we een vervolg kunnen breien aan onze succesvolle samenwerking", zo luidt het op de clubwebsite. Vanhaezebrouck loodste Kortrijk de afgelopen jaren naar Play-off I en de bekerfinale.

  In 2009 maakte de trainer en analist een ommetje langs Racing Genk, maar die samenwerking was geen succes. Vanhaezebrouck maakte een slechte start in Limburg en na enkele maanden werd hij al op de keien gezet.

  Na dat seizoen aarzelde Kortrijk niet om hem weer aan boord te halen. Vanhaezebrouck volgde toen Georges Leekens op, die aangesteld werd als bondscoach.

  "Het gevoel was er altijd"

  De onderhandelingen met Kortrijk sleepten zes weken aan. Waarom zo lang? Vanhaezebrouck: "Dat is ook een beetje logisch, vind ik. Als je trouwt, neem je die beslissing ook niet in een wip."

  "Maar het gevoel om met elkaar door te gaan, was er altijd. Er was geen andere concrete optie. Bij andere clubs is er nog geen duidelijkheid. Bij KVK wel en deze club verdient die duidelijkheid."

  "Er zijn kansen geweest bij het begin en tijdens het seizoen om te vertrekken. Maar ik wou mijn contract hier uitdoen. Zo gaat dat in het voetbal. Met KVK wil ik altijd beter doen."

  Een van de voorwaarden om langer bij Kortrijk te blijven, was inspraak bij de transfers. Vanhaezebrouck: "Na het overlijden van sterke man Jean-Marc De Grijse, die het beleid uittekende, kwamen we een beetje in een vacuüm terecht. Nu krijg ik weer zeggenschap wat de transfers betreft."

  "Conclusies gemaakt over Nfor en Mulemo"

  Ernest Nfor en Landry Mulemo, twee spelers die het de afgelopen week niet nauw namen met de discipline, krijgen een standje van Vanhaezebrouck. Tussen de lijnen door zegt Vanhaezebrouck dat de twee geen toekomst meer hebben in Kortrijk. "We hebben onze conclusies getrokken uit die situaties. Wie een klein beetje logisch denkt, weet wel wat er zal gebeuren", zegt de trainer.