• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Brom: "Nog een week alles geven"

  Anderlecht-coach Van den Brom: "We gaan de beslissende week in."

  Zondag speelt Anderlecht opnieuw een sleutelmatch in de play-offs tegen bekerwinnaar Genk. Het gevoel bij de leider zit goed. Coach John van den Brom is duidelijk: "Als we winnen, zijn we op weg naar de titel."

  De play-offs gaan hun laatste week in. Met nog drie speeldagen voor de boeg staat Anderlecht aan de leiding, al telt het verschil met tegenstander Genk maar drie punten. "We moeten er staan en nog een week alles geven", zegt coach John van den Brom.

  "Als we winnen, lopen we zes punten uit op Genk en zijn ze zo goed als zeker uitgeteld voor de titel. Genk komt natuurlijk met vertrouwen aan de aftrap na de bekerwinst. Het heeft een extra wedstrijd in de benen maar ik denk dat de spelers nog fris zitten. Winnen zet ons op weg naar de titel, maar het zal spannend blijven tot de laatste speeldag."

  "Iedereen snakt naar de titel"

  De winst van vorige week tegen Standard heeft Anderlecht nieuwe moed gegeven. "Er stond een ploeg op het veld die wilde winnen. De uitslag, de penalty die erin ging, alles viel even op zijn plaats. We speelden aardig maar kunnen veel beter. Dat weten de spelers ook."

  De slotfase met Dennis Praet centraal en Matias Suarez op links leverde veel gevaar op. "Ik ben blij dat zowel Dennis als Suarez terug naar hun beste vorm toegroeien. Deze ploeg kan op verschillende manieren spelen. De beste positie van Suarez? Die kan niemand mij vertellen. Hij kan overal het verschil maken."

  "De reactie van Jovanovic na zijn wissel was emotioneel. Ik heb hem er niet op aangesproken. Hij weet zelf hoe hij gespeeld heeft. Hij brengt vooral zijn eigen imago schade toe."

  "Het enthousiasme van de fans stuwt ons vooruit. Iedereen snakt naar de titel. 4000 man die je toezingen, dat zorgt voor kippenvel. De open training was weer een enorm succes. Ook al omdat we zo op een goed veld konden trainden."

  "Been een sms'je gestuurd"

  Van den Brom zat donderdagavond in het Koning Boudewijn-stadion tijdens de bekerfinale tussen RC Genk en Cercle Brugge.

  "Natuurlijk was dat even een rotgevoel. Wij hadden daar moeten staan. Maar Genk is een verdiende winnaar. Het was duidelijk de betere ploeg. Het was enkel wachten op de goal en die viel precies op het juiste moment. "

  "Ik heb Mario Been na afloop een sms'je gestuurd om hem te feliciteren. Hopelijk krijg ik er zondagavond eentje terug."