• home
 • video
 • pas verschenen

  Timmers: "Nederlaag heeft mij geprikkeld"

  Pieter Timmers: "Ik zit op hetzelfde niveau als voor de Spelen"

  Dit jaar staat bij Pieter Timmers alles in het teken van het WK in Barcelona. De Antwerp Diamond Race komend weekend en het BK volgende week zijn twee belangrijke testmomenten voor de zwemmer. "Ik zit op hetzelfde niveau als voor de Spelen."

  2012 was een topjaar voor Pieter Timmers. Hij presteerde goed op de Olympische Spelen en pakte twee medailles op het EK kortebaan. Na een stage in Tenerife voelt Timmers zich goed.

  "Ik zit op hetzelfde niveau als voor de Spelen van vorig jaar. Ik denk dat een chrono van 48"50 of 48"60 op de 100 meter vrije slag mogelijk is."

  "Het doel in Barcelona is de finale op de 100 meter vrij halen en op de 200 meter de halve finales", zegt hij in Le Soir. "Met de estafette willen we beter doen dan onze achtste plaats op de Olympische Spelen."

  "Nederlaag tegen Surgeloose heeft me geprikkeld"

  Timmers is de snelste zwemmer in België, maar drie weken geleden heeft hij toch een waarschuwing gekregen. Hij werd toen op de 100 meter vrije slag verslagen door Glenn Surgeloose.

  "Geklopt worden op die afstand, heeft me geprikkeld", geeft Timmers toe. "Ik was toen niet geconcentreerd en ik heb de fout gemaakt om veel te traag te zwemmen in mijn eerste 50 meter."

  Timmers heeft ook wel lovende woorden voor Surgeloose. "Ik moet zeggen dat Glenn op dit moment echt goed in vorm is. Ik denk dat hij niet ver van zijn beste vorm verwijderd is."