Ga naar de inhoud

Olympisch zeilkampioen sterft tijdens training

 vr 10 mei 2013 07:09
De catamaran van Artemis Racing sloeg plots om.
Gewezen olympisch zeilkampioen Andrew Simpson is overleden bij een training in de baai van San Francisco. De Brit was bemanningslid op de Zweedse catamaran van Artemis Racing die zou meedoen aan de America's Cup. "We zijn allemaal in shock."

Andrew Simpson was in februari begonnen als strategisch adviseur op de boot van Artemis Racing. Tijdens de training in de baai van San Franscisco sloeg de catamaran plots om en Simpson raakte geklemd onder de boot.

De Britse zeiler zou 10 minuten vast gezeten hebben onder de gekapseisde catamaran. Alle hulp kwam te laat. "We zijn allemaal in shock", zegt de manager van het team. "Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden."

Simpson was niet de eerste de beste. In 2008 won hij op de Spelen in Peking nog goud in de Star-klasse. Afgelopen jaar was hij in Londen goed voor zilver (Simpson staat rechts op de foto).

Die olympische medailles won hij samen met Ian Percy, de tacticus van Artemis Racing. In 2010 werden ze samen wereldkampioen.

"Andrew was een populaire en gerespecteerde zeiler. Zijn twee olympische medailles waren een bewijs van zijn talent. Hij stond ook altijd klaar om iedereen met de glimlach te helpen", staat er in een communiqué van de wedstrijdorganisatie. De races van de America's Cup worden van juli tot september afgewerkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.