• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "Dit kwam net op tijd voor Steegmans"

  Gert Steegmans loodste Mark Cavendish naar winst.

  Gert Steegmans speelde gisteren een belangrijke rol in de sprintzege van Mark Cavendish in de Giro. De renner van Omega Pharma-Quick Step had het moeilijk dit jaar, maar krijgt nu lof van zijn kopman. "Ik heb nooit het geloof in mezelf verloren", zegt Steegmans.

  Mark Cavendish omhelsde gisteren Steegmans meteen na de finish. "Steegmans heeft laten zien dat als hij op zijn best is, hij bijna de beste laatste man is om de sprint aan te trekken", zegt Cavendish op de website van de ploeg.

  De lovende woorden van Cavendish doen deugd bij Steegmans. "Ik ben heel blij met die woorden", zegt die in Het Nieuwsblad. "Je kunt nooit genoeg complimenten krijgen."

  "In het begin van het jaar hebben we tijd gevraagd voor onze trein, maar we hebben die nooit gekregen. In de Ronde van Turkije hebben we aan enkele details kunnen werken. Het zijn die details die het verschil maken. We leerden dat timing heel belangrijk is."

  Steegmans heeft niet zijn beste voorjaar achter de rug en in de eerste rit in de Giro had hij mechanische pech net voor de sprint. "Je mag niet vergeten dat ik geblesseerd ben geweest."

  "De pers heeft van een mug een olifant willen maken. Ik heb zelf nooit het geloof in mezelf verloren", verzekert Steegmans. "Dat Cavendish hier perfect aan mijn wiel kleefde, is het bewijs dat hij ook in mij is blijven geloven."

  "Dit zal Steegmans vertrouwen geven"

  Volgens Patrick Lefevere is dit een opsteker voor Steegmans en de ploeg. "Dit was de perfecte lead-out", zegt de manager. "Dit kwam net op tijd voor Gert, voor het problematisch werd op mentaal vlak. Dit zal hem vertrouwen geven."