• home
 • video
 • pas verschenen

  Herremans: "Pauwels zet mij te kakken"

  Kevin Pauwels wordt niet langer getraind door ex-triatleet Marc Herremans.

  De wegen van Kevin Pauwels en z'n coach Marc Herremans gaan na vijf jaar uit elkaar. Naar verluidt vond Sunweb-Napoleon Games de trainingen die Herremans gaf aan Pauwels de voorbije maanden "inhoudsloos". "Ik ben enorm teleurgesteld, maar laat me hier niet door kisten", reageert Herremans, die wordt opgevolgd door Erwin Borgonjon. Pauwels zegt zelf dat hij "nood had aan een nieuwe aanpak".

  Pauwels bracht Herremans via "een kort mailtje" op de hoogte. Bij Sporza reageert die laatste verbijsterd. "Dit is de grootste schande die ik in mijn leven heb meegemaakt", zegt Herremans.

  "Vlak voor hij op stage trok heb ik nog met Kevin en zijn ouders gegeten. We zaten op dezelfde golflengte. We besloten ook om het hetzelfde aan te pakken."

  "Op de stage van Sunweb is er van alles gebeurd achter de schermen en toen kwam dat mailtje. Zo kort, daar kan mijn verstand niet bij", zegt Herremans.

  Herremans tilt er zwaar aan dat Sunweb hem verwijt "inhoudsloze trainingen" te laten afwerken. "Ik word hier te kakken gezet. Kevin maakte wél nog progressie. In de drukste periode van het jaar was hij de beste. Daarna had hij telkens materiaalpech. Dat is niet de echte reden dat ik aan de kant word geschoven."

  "Ik vrees dat het is omdat ik altijd zeg waarop het staat en Sunweb geen pottenkijkers wil. Maar dat was net de sterkte van m'n samenwerking met Kevin. Ik maakte in zijn plaats ruzie om hem te beschermen, ik belde hem dagelijks om hem mondiger te maken en zette mijn eigen vriendin vaak opzij voor Kevin. Uit vriendschap."

  "Mensen als De Clercq hebben afgedaan"

  "Ik ben enorm teleurgesteld", gaat Marc Herremans voort. "In Kevin en in zijn ploeg. Sommige mensen hebben helemaal afgedaan voor mij. Ze zijn lucht. Kevin niet. Hij is gewoon een speelbal."

  "Mario De Clercq (foto) wil per se laten uitschijnen dat hij een geweldige ploegleider is, maar waar stond zijn ploeg voor de komst van Kevin? Mario was als renner al niet koosjer en wie bij de hond slaapt krijgt zijn vlooien. Het gaat met Kevin dezelfde richting uit."

  "Maar ik laat me hier niet door kisten. Mannen als Mario De Clercq zullen de laatste zijn die mij zullen neerhalen."

  "Ik ben momenteel met enkele atleten op stage. Die hebben wél respect en weten wél wat vriendschap is."

  Borgonjon volgt Herremans op

  Kevin Pauwels heeft meteen een nieuwe coach. Erwin Borgonjon zal de 29-jarige veldrijder voortaan klaarstomen. Borgonjon is coach bij de Wielerbond Vlaanderen.

  Pauwels: "Wilde anders gaan trainen"

  Op de website van zijn ploeg reageert Kevin Pauwels zelf ook. "Ik had nood aan een nieuwe aanpak", is zijn uitleg.

  "Ik wilde op een andere manier gaan trainen. Ik zal me voortaan bijvoorbeeld ook baseren op krachtmeting. Ik kwam bij Erwin Borgonjon terecht via ploegmaat Tim Merlier en zijn broer."

  "Ik speelde al een tijdje met het idee om te veranderen. Dit was het tijdstip waarop ik het moest doen, nu de opbouw naar de winter net gestart is."

  "Dit zal geen impact hebben op mijn zomeragenda, want die lag al een tijdje vast. Ik had al beslist om rustiger te beginnen."