• home
 • video
 • pas verschenen

  Been: "Nu gaan we ook voor de titel"

  Genk geeft de hoop op een vierde landstitel niet op.

  Nu er een vierde beker in de prijzenkast staat, richt Racing Genk de steven weer op de competitie. Coach Mario Been windt er geen doekjes om: "Ja, we gaan voor de titel", zegt hij aan Radio 2.

  Genk-voorzitter Herbert Houben zei twee weken geleden nog dat zijn club op de top drie mikt, maar met de beker al in de kast stellen de Limburgers hun ambitie weer wat bij.

  "We praten al een jaar over een prijs en die hebben we nu in handen. Maar er ligt nog meer binnen handbereik. We staan op drie matchen van het einde en als we die allemaal winnen, kunnen we kampioen zijn", zegt trainer Mario Been.

  "We moeten uitstralen dat we voor de titel gaan. Alleen, wij moeten niets, Anderlecht wel. We willen het wel graag en dat kan in ons voordeel werken."

  Genk ontvangt zondag leider Anderlecht en komende donderdag Standard. Op de slotspeeldag moet het naar Club Brugge.

  Simaeys: "We kunnen bevrijd spelen"

  Jeroen Simaeys werd na een feestnacht met de harde, maar aangename realiteit geconfronteerd. "Het begint eindelijk door te dringen", zegt de verdediger.

  "Voor de match ben je vooral met jezelf bezig, maar erna merk je pas alle dolle taferelen op. Het was speciaal. We hebben even gevierd, maar het was zeker geen braspartij. Vooral de zwarte jongens kwamen los, ik iets minder."

  "Het is nu nog even moeilijk om aan Anderlecht te denken, maar we hebben nog tijd. De beker geeft ons gemoedsrust, want ons seizoen is al geslaagd. Hopelijk kunnen we nu bevrijd spelen."