• home
 • video
 • pas verschenen

  "De Zeeuw moet zijn conclusies trekken"

  Anderlecht: "Kiest De Zeeuw voor het geld of investeert hij in zijn carrière?"

  Anderlecht maakt werk van enkele sleuteldossiers. Demy de Zeeuw heeft niet kunnen overtuigen, Sasja Jakovenko vertrekt (naar Fiorentina?) en Milan Jovanovic kan één jaar bijtekenen als paars-wit opnieuw kampioen speelt.

  Terwijl het team zich concentreert op de titelrace, werkt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck aan volgend seizoen. In de kranten geeft hij een stand van zaken over enkele sleuteldossiers.

  "Lichten optie De Zeeuw niet"

  "We lichten de optie in het huurcontract van Spartak Moskou niet", zegt Herman Van Holsbeeck (foto, links) in Het Nieuwsblad.

  "Nu is het aan Demy de Zeeuw om zijn conclusies te trekken. Kiest hij voor het geld van Moskou of blijft hij in Brussel en investeert hij in zijn carrière? Kiest hij voor het laatste, dan willen we hem wel een voorstel doen."

  "Vergeet niet dat die jongen Nederlands international is geweest. ­Over tien dagen hebben we een gesprek."

  "Jakovenko heeft elders getekend"

  Herman Van Holsbeeck in Gazet van Antwerpen over Sasja Jakovenko: "Hij heeft al bij een andere club getekend, maar ik kan niet zeggen waar." De Italiaanse club Fiorentina zou de aanvaller uit Oekraïne overnemen.

  "Jovanovic kan bijtekenen"

  Herman Van Holsbeeck in Gazet van Antwerpen over Milan Jovanovic: "Anderlecht is zijn woord trouw. Als we kampioen spelen, kan ­hij een contractverlenging van één jaar aan dezelfde voorwaarden tekenen. De keuze ligt bij hem."

  "Biglia wil weg"

  Herman Van Holsbeeck over aanvoerder Lucas Biglia: "We weten dat hij wil vertrekken. We onderhandelen over een nieuw ­contract met een lagere ­opstapclausule."

  Suarez langer bij Anderlecht

  Herman Van Holsbeeck over Matias Suarez: "De voorbije wedstrijden heeft "Mati" bewezen dat hij nog zijn waarde voor Anderlecht heeft. Een contractverlenging kan voor binnenkort zijn. De onderhandelingen gaan de goede kant uit."

  "Tevreden over Vanden Borre"

  Herman Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad over Anthony Vanden Borre: "Hij is teleurgesteld dat hij nog geen speelkans kreeg. Maar de trainer en de club zijn ­tevreden over hem. Anthony heeft een knop omgedraaid."

  4.000 supporters op open training

  Donderdag hield Anderlecht voor de tweede week op een rij een open training, deze keer in het Vanden Stock-stadion. Ongeveer 4.000 supporters woonden de voorbereiding op de play-off-wedstrijd met Racing Genk bij.

  "Ik was aangenaam verrast", vertelt Herman Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. "Je voelt dat er iets leeft - niet alleen bij de spelers, maar ook bij de supporters. Vooral voor de spelers is dat belangrijk. Het signaal dat de fans vorige week gaven, bezorgde hen een boost."

  "Vaak worden de fans van Genk, Club Brugge en Standard geloofd om hun rol als twaalfde man. Tegen Standard stonden wij - zoals Biglia het na de match terecht zei - écht met twaalf op het veld."