• home
 • video
 • pas verschenen

  2 Club-spelers genomineerd voor Profvoetballer van het Jaar

  Carlos Bacca (l) en Maxime Lestienne zijn vaak beslissend voor Club Brugge.

  De vijf kandidaten voor de trofee van Profvoetballer van het Jaar zijn bekend: Maxime Lestienne, Carlos Bacca, Williams Vainqueur, Jelle Vossen en Dieumerci Mbokani zijn de genomineerden. Nog deze maand weten we wie Matias Suarez opvolgt.

  De Profvoetballer van het Jaar wordt - in tegenstelling tot de Gouden Schoen - gekozen door alle 288 spelers van de eersteklasseclubs. Die brachten de afgelopen weken hun stem uit.

  De top vijf die uit die stemming kwam: Carlos Bacca en Maxime Lestienne (beiden Club Brugge), Jelle Vossen (RC Genk), William Vainqueur (Standard) en Dieumerci Mbokani (Anderlecht). Geen van hen prijkt al op de erelijst.

  Ook de drie genomineerden voor Trainer van het Jaar en Doelman van het Jaar zijn bekend.

  Francky Dury (Zulte Waregem), Peter Maes (Lokeren) en Mircea Rednic (Standard) maken kans bij de trainers. Sammy Bossut (Zulte Waregem), Boubacar Copa (Lokeren) en Silvio Proto (Anderlecht) zijn de drie doelmannen met dienst.