• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Onze echte ambitie nog niet bereikt"

  "Het mag wel de ambitie zijn de top 10 binnen te geraken."

  Marc Wilmots ligt niet wakker van de notering op de FIFA-lijst, maar doet er ook niet minnetjes over. "Wie niet wil vooruitgaan, hoort niet in de sport", zegt de bondscoach op de website van de voetbalbond.

  "We kunnen trots en blij zijn met die 15e plaats, maar we hebben ons doel, de kwalificatie voor het WK in Brazilië, nog altijd niet bereikt. Zo simpel is het", zegt Wilmots.

  "We zijn natuurlijk wel goed bezig en daarom ligt onze focus nu op onze volgende voorrondematch tegen Servië."

  "Anderzijds mag het de ambitie zijn om zo snel mogelijk de top 10 binnen te komen. Dat moeten we proberen te halen met ons echte doel, het WK-ticket."

  "De ranking is in die zin wel belangrijk dat als we barragematchen zouden moeten spelen, we met een hoge notering reekshoofd zouden zijn."

  "Dan zouden we een minder sterke tegenstander loten. Dat is natuurlijk geen garantie op een WK-ticket, maar het is wel een pluspunt."

  "Kroatië blijft favoriet in de voorronde"

  De bondscoach herhaalt dat Kroatië favoriet blijft in de groep van België. "Ze hebben net als wij een bijna perfect parcours gereden en zijn sinds het begin van de voorronde gestegen van 7 naar 4 op de ranking. Zij zijn favoriet door hun ervaring op grote toernooien en spelers bij grote clubs. Maar we zullen wel zien hoe het loopt op het veld."