• home
 • video
 • pas verschenen

  Kristof Snelders: "Werk-voetbal niet haalbaar"

  Kristof Snelders speelde zondag bij derdeklasser Cappellen zijn laatste wedstrijd.

  De reguliere competitie in derde klasse zit er sinds zondag op en meteen is ook een einde gekomen aan de carrière van Kristof Snelders. De 30-jarige pocketaanvaller hangt zijn schoenen aan de haak en gaat andere dingen doen.

  Snelders speelde afgelopen seizoen in derde klasse A bij het Cappellen van trainer Jan Ceulemans. Cappellen droogde Ronse met 6-0 af, Snelders scoorde in zijn laatste match het eerste doelpunt.

  "Het is een droomafscheid, mooier kan niet", zegt Snelders op de website van Cappellen. "Wie in zijn eerste seizoen in derde klasse zesde wordt met meer dan 50 punten mag niet klagen."

  "Voor mij zit het erop. De combinatie werk-voetbal was niet haalbaar. De motivatie en het plezier waren onvoldoende. Wie weet kriebelt het ooit weer, maar nu maak ik tijd voor mijn gezin."

  De loopbaan van Snelders in een notendop

  Kristof Snelders is de zoon van ex-voetballer en huidig voetbalanalist Eddy Snelders. Hij sleet zijn jeugd bij Germinal Ekeren, tot Feyenoord op de deur klopte en hem (een jaar) naar Rotterdam haalde. Via Feyenoord en AA Gent belandde Snelders bij Germinal Beerschot, waar hij naam maakte als goaltjesdief. Daarna speelde hij nog voor Brussels, Lierse, Cercle Brugge, Beveren, Waasland-Beveren en uiteindelijk dus Cappellen.