• home
 • video
 • pas verschenen

  De Laet: "Kreeg een sms'je van Ferguson"

  Ritchie De Laet was van 2009 tot 2012 speler van Manchester United.

  Het afscheid van Alex Ferguson zindert na in de voetbalwereld. "Het moest er eens van komen, maar ik vind het wel verrassend dat het nu gebeurt", zegt Ritchie De Laet, van 2009 tot 2012 bij Manchester United en nu bij Leicester.

  Aan Radio 1 vertelt De Laet waarom het nieuws hem verrast. "United heeft dit seizoen toch de titel gepakt en Ferguson heeft Van Persie gekocht, die het enorm goed doet. Daarom had ik zijn pensioen nu niet verwacht."

  "Zelf vind ik Ferguson de beste coach die ik heb gehad in mijn carrière. Hij had me altijd wel iets te zeggen en stelde me altijd op mijn gemak. Naar zo'n monument heb ik graag geluisterd."

  Ferguson maakte geen onderscheid in rang of stand. "Hij schonk even veel aandacht aan vedettes als aan de zogenaamd kleinere spelers", zegt De Laet.

  "Ferguson was iemand die de jeugd kansen gaf. Hij dwong enorm veel respect af, al kon hij ook wel boos uit de hoek komen als het niet goed liep tijdens de wedstrijd. En ook daar maakte hij geen verschil tussen groot en klein."

  Eén anekdote typeert dat: "Ik heb hem in een berichtje bedankt voor alles wat hij voor mij gedaan heeft. Hij heeft geantwoord dat ik in mezelf moet blijven geloven. Dat is wel tof."