• home
 • video
 • pas verschenen

  David Moyes wordt nieuwe coach van Man.United

  David Moyes haalde Marouane Fellaini naar Everton.

  David Moyes wordt volgend seizoen de opvolger van Alex Ferguson bij Manchester United. Dat heeft de club bevestigd. Moyes komt over van Everton. Daar is hij al elf jaar trainer. "Ik kijk uit naar deze uitdaging", zegt Moyes.

  Eerder donderdag had Everton al laten weten dat Moyes de club aan het einde van dit seizoen wou verlaten. "Moyes heeft in een gesprek met de voorzitter te kennen gegeven dat hij trainer wil worden van Manchester United. De voorzitter respecteert die wens en wil David bedanken voor zijn geweldige werk in onze club", meldt Everton.

  De 50-jarige Moyes leidt Everton, de werkgever van Marouane Fellaini en Kevin Mirallas, al elf jaar en meer dan 500 wedstrijden.

  Woensdag kondigde Alex Ferguson (71) zijn afscheid aan na het seizoen. In 26 jaar leidde hij United naar talloze successen.

  Moyes: "Zo'n kans krijg je niet vaak"

  "Het is een grote eer om coach te worden van een club als Manchester United", zegt David Moyes. "Ik ben enorm trots dat Sir Alex Ferguson mij voordroeg als zijn opvolger."

  "Ik weet dat het bijzonder moeilijk wordt om de beste trainer aller tijden op te volgen. Maar de kans om United te trainen, krijg je niet elke dag. Ik kijk er heel hard naar uit."

  "Ik heb een geweldige tijd beleefd bij Everton. Ik heb mogen samenwerken met een geweldige directie en geweldige spelers. Ik zal alles doen om deze periode mooi af te sluiten." De Schot resten nog twee competitiewedstrijden, tegen West Ham en Chelsea, voor hij Goodison Park uitwuift.

  Ferguson: "Er was snel unanimiteit"

  Na de heerschappij van Ferguson kiest United met Moyes weer voor een Schot. Veel discussie in de club over de opvolger van Alex Ferguson was er niet. "Er was snel unanimiteit", zegt Ferguson op de clubsite.

  "David is integer en hecht veel belang aan ethiek in de sport. Ik bewonder zijn werk al heel lang. In 1998 polste ik hem al eens om mijn assistent te worden", voegt Ferguson eraan toe.

  "Toen was hij nog een jonge trainer. In elf jaar Everton heeft hij fantastische resultaten neergezet. Er is geen twijfel mogelijk: Moyes heeft alle kwaliteiten om met United succes te boeken."