• home
 • video
 • pas verschenen

  Bolt beleeft zwak seizoensbegin op Kaaimaneilanden

  Usain Bolt had nauwelijks overschot.

  Usain Bolt heeft op de Kaaimaneilanden zijn eerste 100 meter van het jaar gewonnen, maar over zijn belabberde tijd van 10"083 was hij zelf hoogst ontevreden. "Het was slecht", windt de Jamaïcaan er geen doekjes om.

  Bolt liet het kleine, maar gezellige atletiekstadion van George Town op de Kaaimaneilanden vollopen, maar sloeg geen al te best figuur.

  De krachtige reus kwam voor zijn doen traag uit de blokken en moest in de tweede helft van de race alle zeilen bijzetten om zijn landgenoot en trainingsmaat Kemar Bailey-Cole met een finishfoto van de overwinning te houden.

  "Mijn start was niet krachtig genoeg en halfweg had ik niet het gevoel dat ik een normale wedstrijd liep", zegt de 26-jarige zesvoudige olympische kampioen.

  "Het was slecht. Vorige week heb ik enkele trainingen gemist door een blessure en ook nu had ik een klein beetje last van die hamstrings, maar dat is hoegenaamd geen excuus. Ik moet deze race analyseren met mijn coach."

  De snelste 100 meter van het jaar blijft dus voorlopig op naam van Tyson Gay. De Amerikaan liet vorig weekend in Kingston 9"86 noteren.

  100 meter (+ 0,3 meter per seconde):

  1. Usain Bolt (Jam) 10"083
  2. Kemar Bailey-Cole (Jam) 10"089
  3. Daniel Bailey (Ant) 10"23