• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanavond op Canvas: de documentaire KV Mechelen '88

  Ruim 12.000 Mechelse fans waren meegereisd naar Straatsburg om hun Malinwa aan te moedigen

  De documentaire "KV Mechelen '88: Volksclub wint Europacup" vertelt het succesverhaal van Malinwa en focust daarbij onder meer op de manier waarop de supporters die dag beleefden. Vanavond vanaf 23.30u op Canvas.

  11 mei 1988 staat nog bij heel veel Mechelaars en andere Malinwa-supporters in het geheugen gegrift. Ruim 12.000 Mechelse fans waren meegereisd naar het Stade de la Meinau in Straatsburg om hun Malinwa aan te moedigen in de finale van de Europacup II tegen het grote Ajax.

  De makers gingen op zoek naar de strafste anekdotes en herinneringen aan één van de absolute hoogtepunten uit de geschiedenis van het Belgische voetbal. Aan de hand van nooit eerder vertoonde beelden en ongezien archiefmateriaal, reconstrueert de documentaire samen met de meest markante supporters de gekste tijd uit hun leven.

  Nu, 25 jaar na datum, blikken ze terug op de grootste stunt uit de geschiedenis van stamnummer 25, een volksclub die de Europacup won.

  "KV Mechelen '88: Volksclub wint Europacup" is een documentaire van Rutger Verbeek, Evert Winkelmans, Robbe van Lier en Maarten Verdoodt.

  Kijk vanavond om 23.30u naar Canvas. Klik hier voor meer informatie.