• home
 • video
 • pas verschenen

  Vacansoleil beslist eerstdaags of het doorgaat in 2014

  Thomas De Gendt (l) en Björn Leukemans.

  Vacansoleil, het bedrijf achter de ploeg van o.a. Thomas De Gendt, trekt er misschien de stekker uit na dit jaar. Ploegmanager Daan Luijkx reist de wereld rond op zoek naar vers geld. "We vinden het al redelijk dat we bij een flink aantal bedrijven binnen mogen."

  Daan Luijkx is ploegmanager van Vacansoleil sinds 2009. Hij heeft de Nederlandse wielerformatie de afgelopen vijf jaar zien groeien. Eerstdaags beslist het bedrijf (dat kampeervakanties aanbiedt) of het in het wielrennen blijft.

  Luijkx ruikt onraad en reist de wereld rond op zoek naar nieuw geld. "We vinden het al redelijk dat we bij een flink aantal bedrijven binnen mogen. Maar natuurlijk komen alle dopingperikelen ter sprake", doet Luijkx zijn verhaal in het Algemeen Dagblad.

  "Wat ik dan antwoord? Dat de wielersport vooroploopt in de strijd tegen doping en dat we vooral last hebben van het verleden. Op dit moment hebben we niet het juiste beeld van de sport. Maar eerlijk: ik kan ze tot nu toe niet meteen overtuigen."

  Luijkx blikt alvast trots terug. "We zijn gegroeid met renners met een verhaal. De doelstellingen van de ploeg en de sponsors hebben we snel gehaald. Als ploegmanager wou ik eens kijken hoe ver ik zou komen. Dan is de middenmoot in de World Tour het hoogste geweest."

  Belgische renners bij Vacansoleil

  • Björn Leukemans
  • Frederik Veuchelen
  • Kris Boeckmans
  • Thomas De Gendt
  • Willem Wauters