• home
 • video
 • pas verschenen

  D'Ambrosio: "Niet in F1 als ik niet goed was"

  Jérôme D'Ambrosio is aan zijn derde seizoen in de Formule 1 bezig.

  Hoe zou het zijn met Jérôme D'Ambrosio? De Belg is testrijder bij Lotus, maar hoe ziet zijn toekomst in de F1 eruit? "Dit is mijn derde seizoen in de F1 en ik blijf klimmen in de hiërarchie."

  "Op dit moment heb ik heel veel werk in de simulator", zegt D'Ambrosio in Sudpresse. "Maar ik werk ook heel hard aan mijn fysiek, want ik wil "raceklaar" zijn. Je weet nooit wat er gebeurt."

  "Velen zien mijn situatie als een stap terug, maar ik zie het als een vooruitgang. Dit is mijn derde seizoen in de F1 en ik blijf klimmen in de hiërarchie. En dat ik nog altijd deel uitmaak van de F1, bewijst dat ik kwaliteiten heb. Anders hielden ze me niet."

  "Ik speel een belangrijke rol binnen de ploeg. En ik weet dat iedereen in de paddock daar zo over denkt. En als ik niet goed was, zat ik niet in de F1. Ik ben nog maar 27 en kan nog veel progressie boeken."

  "Ik zie nog altijd kansen om ooit weer races te rijden en carrière te maken. Bij Lotus is dat op dit moment moeilijk, want Räikkönen en Grosjean doen het erg goed. Maar er zijn nog teams. Concreet is er op dit moment niks. De periode tussen Boedapest en Spa, in juli en augustus, is cruciaal. Want dan starten de onderhandelingen voor 2014."