• home
 • video
 • pas verschenen

  Colsaerts: "Heb kwaliteiten voor de top 10"

  Colsaerts: "Ik ben een sportman en dus ongeduldig."

  Belgische golfhoop Nicolas Colsaerts was even in het land om een exhibitietoernooi in Knokke, eind september, voor te stellen. Sporza kon hem spreken.

  Nicolas Colsaerts is het uithangbord van de Kings of Golf. Dit exhitibietoernooi wordt eind september in Knokke gespeeld en verwelkomt naast Colsaerts ook Sergio Garcia, de nummer 2 van Europa, en legende Sam Torrance.

  "Het is de ideale kans voor mij om nog eens in België te spelen, want er zijn geen professionele toernooien meer in ons land", zegt Colsaerts aan Sporza.

  "Ik ben bezig aan een nieuw leven in de Verenigde Staten, maar ik keer graag terug naar België. Het doet deugd om hier nog eens te kunnen spelen en dan nog in Knokke, een van mijn lievelingsbanen. Golf leeft ook in ons land."

  Na een erg succesvol 2012 heeft Colsaerts het dit jaar iets moeilijker. Zijn overstap naar de (prestigieuzere) PGA-tour is er eentje met vallen en opstaan. "Ik zoek nog naar de juiste wapens om beter te presteren in de VS, maar ik ben ervan overtuigd dat ik de kwaliteiten heb om ooit de top tien te halen", zegt Colsaerts, die nu in de top 50 staat.

  "Dat ik nog veel tijd heb? Oké, maar een sportman is vaak ongeduldig. Ik wil dat het snel komt."