• home
 • video
 • pas verschenen

  "Eeuwige glimlach is beste herinnering aan Sterchele"

  François Sterchele overleed op 8 mei 2008.

  0 / 0

  François Sterchele overleed op 8 mei 2008.

  Vandaag is het vijf jaar geleden dat François Sterchele overleed na een verkeersongeluk. Zijn ploegmaats en goede vrienden Philippe Clement en Jonathan Blondel blikken terug op die fatale periode. Wij bieden enkele video's aan om de herinnering levend te houden.

  Op de website van Club Brugge blikken Philippe Clement en Jonathan Blondel terug op de periode waarin ze afscheid namen van hun goede vriend en geliefde ploegmaat.

  "Ik lag nog te slapen toen mijn jongste zoon het nieuws op Teletekst las", vertelt Clement (op de foto met Sterchele). "Hij is direct naar boven gekomen om ons wakker te maken. Ik kon het eerst niet geloven."

  "Ik heb direct naar Club, naar de trainer (Jacky Mathijssen, red) gebeld. Hij had het nieuws al gehoord en vroeg me ook direct naar Jan Breydel te komen om de andere spelers te helpen opvangen. Iedereen was volledig van de kaart."

  “De beste herinnering aan François blijft z’n eeuwige glimlach. Ik moet eerlijk zijn dat ik een hele periode lang ben blijven denken dat hij gewoon terug binnen zou komen lopen. Het was zo onwezenlijk, de goedlachse François die zo opeens weg was."

  Blondel: "Van plaats veranderd in de kleedkamer"

  Jonathan Blondel was een boezemvriend van Sterchele. "Ik werd wakker door enkele sms'jes van vrienden. Toen ik het nieuws las op Teletekst, kreeg ik echt een onwezenlijk gevoel", zegt Blondel (op de foto met Sterchele).

  "Nadien ben ik in de kleedkamer van plaats veranderd. Ik zat recht tegenover François, helemaal achteraan. Nu zit ik dichter bij de ingang. Dagelijks op die plek kijken waar mijn vriend zat, dat wou ik liever vermijden."

  "In het voetbal maak je weinig vrienden, maar voor mij was François een echte vriend. Ik heb ook z’n moeder leren kennen als een fantastische vrouw. Met z’n eeuwige glimlach was hij het zonnetje in Jan Breydel."