• home
 • video
 • pas verschenen

  Van KV Kortrijk naar Benfica, het kan

  Mitrovic heeft een droomtransfer te pakken.

  Er is een opmerkelijke transfer in de maak: Kortrijk-verdediger Stefan Mitrovic (22) heeft Benfica overtuigd. "We kunnen hem die kans toch niet ontnemen?", zegt KVK. De overgang wordt een van de komende dagen officieel.

  Kortrijk haalde Mitrovic, een Serviër, vorig seizoen weg in zijn land. Tot januari was hij invaller, tot Zukanovic naar AA Gent verkaste. In enkele maanden sprong hij in het oog van de Portugese topclub Benfica.

  "Benfica zocht een snelle, tweevoetige en jonge centrale verdediger", vertelt CEO Luc Demeyere in Het Nieuwsblad. "Het scout hem al enkele maanden en bood zich rechtstreeks, zonder manager, aan. Die jongen kan zich sportief en financieel verbeteren. Die kans kunnen we hem toch niet ontnemen?"

  Mitrovic heeft nog een contract bij Kortrijk. Ook de club doet dus financieel een uitstekende zaak.