• home
 • video
 • pas verschenen

  Jacobs: "Tegen Anderlecht in CL? Om het even"

  Ariël Jacobs pakt in zijn eerste seizoen bij Kopenhagen meteen een prijs.

  Ariël Jacobs pakte afgelopen weekend de titel met FC Kopenhagen en is op die manier meteen zeker van een plaats in de groepsfase van de Champions League. "De CL is nooit een obsessie geweest. Niet voor mij en niet voor de club."

  Na twee landstitels met Anderlecht heeft Jacobs in zijn eerste seizoen bij Kopenhagen meteen zijn eerste titel in buitenlandse loondienst beet. "Ik plaats deze titel op dezelfde hoogte als mijn twee titels met Anderlecht", zegt hij op de website van Sport/Voetbalmagazine.

  "Ik heb hier veel teruggevonden wat ik al kende van bij Anderlecht. Toen ik tekende, wist ik: je moét hier kampioen spelen. Maar hoe groot de frustratie om de gemiste titel van vorig jaar was, heb ik pas tijdens het seizoen gemerkt."

  Met de titel plaatst Kopenhagen zich rechtstreeks voor de Champions League, iets wat Jacobs bij Anderlecht nooit is gelukt. "De CL is nooit een obsessie geweest voor mij. Ook niet voor de club. Ik moet het eerste woord daarover hier nog horen."

  "De CL wordt als een bonus beschouwd. Het belangrijkste volgend jaar is opnieuw kampioen worden. Niet de derde plaats in die poules. Ik vind dat "clever". De professionaliteit die hier heerst, had ik nog bij geen enkele andere club meegemaakt."

  Als Anderlecht zich plaatst voor de CL, zou Jacobs zijn voormalige club dan graag treffen in de groepsfase? "Dat is mij volledig om het even", lacht hij. "Ik denk daar niet zo over na, zo'n loting is een speling van het lot. Wie had nu gedacht dat ik voor mijn eerste wedstrijd bij Kopenhagen meteen een Belgische tegenstander zou loten (Club Brugge in de CL-voorronde, red)?"

  "Heb me hier voor twee jaar geëngageerd"

  Met twee titels in twee seizoenen, in twee verschillende landen, zal de interesse voor Jacobs wel toenemen. "Ik sta daar boven. Ook al zou er interesse komen, ik respecteer een engagement. En ik heb me hier voor twee jaar geëngageerd. Dan is het eerste seizoen slechts een tussenstap. De club kent mijn standpunt op dat vlak."