• home
 • video
 • pas verschenen

  Broos: "Rol van Jovanovic stilaan uitgespeeld"

  Milan Jovanovic laat het de laatste weken afweten op het veld.

  Hugo Broos ziet nog twee grote kandidaten voor de landstitel: Anderlecht en Club Brugge. "Het voetbal is nog niet heel goed, maar er staat een ploeg, met een goeie mentaliteit." En of Milan Jovanovic nog een toekomst heeft bij Anderlecht, daar twijfelt hij aan.

  "Ik denk dat Anderlecht, met alles wat er de laatste weken gebeurd is, het ergste wel heeft gehad", vertelt Broos (foto) aan Sporza. "En met de zege tegen Standard zal het vertrouwen hebben gekweekt voor de laatste drie wedstrijden."

  "Het was een verdiende zege, ook al speelt Anderlecht nog niet zijn beste voetbal. Maar er staat een groep op het veld, met een goeie mentaliteit."

  Klein barstje in de feestvreugde was misschien de nukkige reactie van Milan Jovanovic bij zijn vervanging. "Om eerlijk te zijn: ik denk dat zijn rol al enkele weken is uitgespeeld. We zien nog maar weinig de Milan Jovanovic die je kan en moet verwachten."

  "Hij is nog maar weinig beslissend, is heel irriterend op het veld, altijd reclamerend, en als hij de bal kwijtspeelt, wil hij altijd een fout. Nee, dit is niet meer de Jovanovic zoals we hem kennen. Op deze manier denk ik dat zijn rol bij Anderlecht stilaan is uitgespeeld."

  "Club Brugge kan het Anderlecht moeilijk maken"

  De laatste weken is de situatie aan de top in Play-off I vaak veranderd, maar Broos ziet nog één tegenstander voor Anderlecht: Club Brugge. "Ze hebben hun laatste drie wedstrijden gewonnen. Ook niet met hoogstaand voetbal, maar de ploeg vecht voor elke bal. Je ziet dat de spelers willen winnen. De verplaatsing van zondag (naar Standard, red) zal klaarheid brengen. Als Club daar kan winnen, worden het nog twee moeilijke weken voor Anderlecht", verwacht Broos.