• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens viert loopoverwinning met barbecue

  Telenet-Fidea-renner Bart Wellens kan ook zonder fiets winnen.

  Veldrijder Bart Wellens heeft afgelopen weekend nog eens een wedstrijd gewonnen. Al was het wel zonder fiets. Hij won de 10 kilometer op de Run for LCH, een loopwedstrijd voor het goede doel. Wellens zet zo zijn reputatie van beste loper uit het veldrijden in de verf.

  Bart Wellens kwam zondag in Kapelle-op-den-Bos als eerste over de finish tijdens Run for LCH. Hij legde zijn tien kilometer af in 36' 30", wat neerkomt op een gemiddelde snelheid van meer dan 16 kilometer per uur. Diezelfde ochtend had Wellens nog 140 kilometer op de fiets getraind.

  Run for LCH is een loopwedstrijd voor het goede doel. LCH staat voor Langerhanscelhistiocytose. Het is een zeldzame ziekte die vooral voorkomt bij kinderen tot vijftien jaar. Veelvoorkomende klachten zijn koorts en zwakte en woekeringen in de beenderen. De oorzaak van de ziekte is nog onbekend. De loop zamelt geld in voor onderzoek.

  Wellens toonde zich op Twitter erg tevreden over zijn prestatie. Hij beloonde zichzelf met een zomerse barbecue.