• home
 • video
 • pas verschenen

  Twee matchen voorwaardelijk voor "mietje" in tweet

  Frankrijk leert Joey Barton kennen.

  Marseille-voetballer Joey Barton is op de vingers getikt in Frankrijk. Zijn "Thiago Silva is een mietje met overgewicht"-tweet kon niet door de beugel.

  Joey Barton, die door de Queens Park Rangers aan Marseille wordt verhuurd, bleef ook in Frankrijk een "bad boy". Hij kan het niet laten om te provoceren en op Twitter had hij geen lieve woorden over voor PSG-speler Thiago Silva.

  Barton noemde de Braziliaanse verdediger "een mietje met overgewicht". Thiago Silva liet de belediging gewoon passeren, maar de Ethische Commissie greep wel in. "Hoewel de opmerkingen niet homofoob zijn, zijn ze wel misplaatst", luidt het oordeel.

  Barton is niet aan zijn proefstuk toe. Hij zat in de cel na een vechtpartij, viel een collega aan en duwde een sigaar uit in het oog van een jeugdspeler. Hij vond ook dat Hazard "harder had moeten trappen" in zijn incident met een ballenjongen.