• home
 • video
 • pas verschenen

  Tom Boon: "We weten dat we de beste zijn"

  Tom Boon scoorde zeven keer in de wedstrijd tegen Portugal.

  Na de 19-0-overwinning tegen Portugal ziet Belgisch hockeyspeler Tom Boon de kansen van de Belgen in World League II rooskleurig in. Hij scoorde bovendien een persoonlijk record van zeven doelpunten in één wedstrijd. "We willen eerste eindigen", vertelt hij aan Sporza Radio.

  De Red Lions, onze nationale hockeyploeg, treedt momenteel aan in World League II. Met een negende plaats op de wereldranglijst is België de hoogst gerangschikte ploeg. De eerste wedstrijd tegen Portugal was alvast een succes: 19-0.

  "Die zware overwinning is normaal", zegt Boon. "Portugal is maar vijftigste op de wereldranglijst en heeft zich maar met moeite geplaatst voor dit toernooi. Portugal is echt geen goede ploeg. Mijn persoonlijk record van zeven goals stelt dan ook weinig voor."

  "Eerste worden met zo veel mogelijk goals"

  Morgen staat een wedstrijd tegen Schotland op het programma. "Ik ken die ploeg niet goed maar we zullen ze vanavond analyseren. Ook de andere tegenstanders schat ik niet hoog in."

  "Frankrijk (17) zal onze grootste concurrent worden. We wonnen wel al twee oefenduels tegen hen. Zolang we uitgaan van ons eigen spel, kan geen enkele ploeg ons hier iets maken. Wij weten dat wij de beste zijn."

  "We hebben een top twee plaats nodig om door te stoten naar de derde ronde. Maar we gaan voor de eerste plaats, met zo veel mogelijk goals en liefst geen tegengoal. Dit is vooral een goede voorbereiding op die volgende ronde. Daar zal het niveau heel wat hoger liggen met teams als Nederland, Australië en India."

  "De verjonging loopt perfect"

  Tegenover de Olympische Spelen van Londen, waar de Red Lions vijfde werden, onderging het team een fikse verjonging.

  "De jongeren zijn heel goed bezig. Ze brengen een positieve energie op het veld. Er is een goede mix tussen jongeren en ervaren spelers. Momenteel loopt alles perfect."